Soğukta Kas Tutulması

Soğukta Kas Tutulması
  • 19.01.2022

Soğukta Kas Tutulması

Kışın havaların soğumasıyla birlikte bel, sırt ve boyun başta olmak üzere vücudun çeşitli kısımlarında tutulma ve ağrılar sıklaşır.

Özellikle daha evvel tanısı konulmuş fıtık hastaları, fıtıklarının mevsimsel olarak kışın arttığını, baharın gelip havaların ısınmasıyla veya kaplıcada sıcak suda ağrılarının ve tutulmalarının geçerek rahatladıklarını dile getirirler.

Soğuk havayla ağrılarınızın artıyor olması, bahse konu ağrıların yumuşak doku orijinli olduğunun işaretçisidir.

Kas dokumuz sıcak ve soğuk havalara kendisini çok çabuk adapte eden, sıcak ortamda gevşerken soğuk ortamda kasılarak katılaşan kas dokumuz özellikle sıcak bir ortamdan aniden soğuğa çıktığımda çok kısa sürede kasılma gösterir.

Ani kasılan kaslarımız halk arasında yel girmesi olarak adlandırılan, kaslarda ele gelen sertlik ve harekette zorlanmalarla kendisini gösterir.

Sıcak odadan birkaç dakikalığına da olsa balkona çıkmak, sıcak duş aldıktan sonra evden çıkmak en sık kas spazmına neden olan hareketlerdir.

Soğuğa karşı bilinçli olmak ve kendimizi korumak zorundayız. Sistemik rahatsızlıklara sebep olmanın dışında kaslarımızda tutulma yaparak ağrılarımızı en üst seviyeye çıkaran sıcak- soğuk dengesini iyi kurmalıyız.

Sağlıkla kalın.

Dr.Fzt. M. Ergun KAYIRAN